Турско комедийно шоу се е провеждало в зала „Темподром“ в центъра на Берлин, когато край нея възникнала стрелба. Както БЛИЦ съобщи, един човек беше убит, а други 7 ранени, съобщава „Дойче веле“.
 


Германската полиция съобщи в Туитър, че извършителите са избягали от мястото и че в момента тече разследване.
 
Трима от ранените сами успели да стигнат до болницата докато тежковъоръжени полицаи се разполагаха около многофункционалната зала в квартал „Кройзберг“ в германската столица.
 


Районът е отцепен. Посетителите на събитието в залата са изведени от странични и задни входове. Според репортер на ДПА, не е имало паника и тревога. В същото време полицията претърсвала околните площи.
 
Инцидентът е станал в 23.50 ч. снощи местно време. Полицията търси няколко извършителя, но тази сутрин от там съобщиха, че още няма информация по случая.
 


Както БЛИЦ съобщи, вчера Германската полиция задържа 12 души по подозрение участие в крайнодясна група, която е планирала атаки срещу политици и малцинствата.
 
Част от задържаните са създали организация през септември 2019 г. със задача сваляне на правителството и разбиване на социалния ред в Германия.

Превод и редакция: БЛИЦ