В сряда от Спешен център – Варна е съобщено в полицията, че при тях е постъпил 40-годишен руски гражданин, който съобщил, че малко след 15:00 ч. на същия ден на пешеходна алея в „Св. Св. Константин и Елена“ неизвестен мъж го ударил с метална табела в областта на ръцете.

При медицинския преглед е установено, че пострадалият е с фрактура и срязано сухожилие на лява ръка. След проведени бързи оперативно – издирвателни действия е установен извършителя на деянието – Т. М., 42 г., от гр. Разград.


Лицето е задържано за срок до 24 ч., материалите по случая са докладвани на прокурор при РП – Варна, образувано е досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда.

От варненската полиция съобщиха също, че пак в сряда, около 12:15 ч., на ул. „П. Стайнов“ във Варна лицето А. М., на 44 г., известен на МВР, от Варна е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, изразяващи се в отправяне на обиди, ругатни и заплахи към две жени.

Лицето е задържано за срок до 24 ч., материалите по случая са докладвани на прокурор при РП – Варна, съставен акт по УБДХ, в съдебно заседание на извършителя е наложена административно наказание – глоба.

Припомняме, че отново на родното Черноморие се случи доста по-сериозно престъпление. В Слънчев бряг украинка бе убита от българския й приятел, с когото живеела на семейни начала.