Бизнесменът Кристиян Киров разкри ексклузивно какво се е случило тази събота, около 4 часа сутринта, когато охранител в неговата дискотека „Дежа вю” е нападнат от група татуирани младежи, между които и пуснатия под гаранция Илко Паскалев.

Според Киров компанията влязла в дискотеката малко преди инцидента. Гардовете забелязали непристойното поведение на бургазлиите още на входа на заведението и веднага попитали шефа си дали да ги изведат навън.

„Не са стояли повече от 10 минути в заведението. Около 4 часа сутринта един охранител ги помоли съвсем учтиво да напуснат, защото бяха пийнали и се държаха грубо. На излизане, по стълбите, започна някаква безсмислена свада. Явно не им стана хубаво, че трябва да напуснат дискотеката. На входа няколко от тези момчета нападнаха в гръб един охранител. Успяха да го ударят в главата, преди останалите колеги да се намесят и да ги разтърват. Тук мога категорично да кажа, че никой от охранителите не ги е удрял или провокирал. Напротив, те се държаха много агресивно, сипеха закани и заплахи за убийство”, заяви Кристиян Киров.


                               Кристиян Киров

Бургазлията, който е бивш полицай, а в момента развива мащабен бизнес, е категоричен, че няма да остави нещата да се разминат. Той е оказал пълно съдействие на органите на реда, предоставяйки видеозаписи на цялата ситуация и очаква прокуратурата и полицията да си свършат работата.

„Ще направя всичко възможно въпросните момчета, които тормозят целия град, най-после да си получат заслуженото. С мен се свързаха и собственици на други заведения, за да се оплачат от набезите им. Мога да гарантирам, че тези момчета повече няма да стъпят в „Дежа вю”. Не мога да си обясня от какво се страхуват колегите, защо все още не са взети мерки?”, отбеляза Киров.


Вместо в столичния арест, Илко Паскалев пъчи мускули от различни локации, той бе сред малцината освободени след разбиването на свирепата наркобанда, съставена според спецпрокуратурата от ММА бойци

Той остана изненадан, че след неприятната случка в ареста се оказали единствено Илко Паскалев, Яни Димитров, Жельо Тотев и Георги Стойков. Според собственика на дискотеката групата, която е нахълтала в заведението, е била от 7 мъже. Всички до един се държали много агресивно.

„Доколкото знам, трима от тях в момента се издирват. Битият охранител вече е по-добре и до няколко дни очакваме да се върне на работа. Има средни телесни повреди със сигурност, не знам защо обвинението е за лека телесна”, коментира собственикът на „Дежа вю”.

Кристиян Киров е категоричен, че случката няма да попречи на доброто реноме на заведението, което се слави като едно от най-сигурните в града.

След светкавична акция още в събота сутринта в ареста се оказват Илко Паскалев, Яни Димитров, Жельо Тотев и Георги Стойков. Всички те обаче в момента са на свобода. Повдигнато е обвинение единствено на Димитров, но то е за лека телесна повреда. Бургазлията е пуснат тихомълком под гаранция от 1000 лв. Интересното е, че мярката е гледана от съда още на следващия ден, въпреки че Яни е задържан с прокурорско постановление за 72 часа. За заседанието не е уведомена нито една медия.


Яни Димитров явно е бил най-деен, но въпреки това е освободен тихомълком от Районния съд срещу скромните 1000 лв. гаранция

Малко по-късно днес трябва да стане ясно дали и останалите трима арестувани ще бъдат обвинени за побоя. Ако това се случи, не е изключено Илко да се върне зад решетките, след като в края на м. г. беше пуснат на свобода срещу 6 000 лв. от Спецсъда.

Според Специализираната прокуратура Паскалев е имал ключова роля в разбитата през миналото лято страховита наркобанда, съставена от ММА бойци. Професионални спортисти обаче сред 9-те задържани няма. Илко е един от двамата, които все още са без присъди по делото. Всичко останали вече се признаха за виновни и сключиха споразумения със Специализираната прокуратура, включително и Георги Карчев-Карчо. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник и снимки: Флагман.бг