Двама криминално проявени младежи на 16 и 17 години от София са задържани от полицията след като са извършили 10 кражби на различни места в Китен и Приморско.

Последният случай е в магазин за продажба на GSM аксесоари в Приморско, откъдето са  откраднали: смарт часовник, кейс, преносима батерия и слушалки.

В резултат на бързите полицейски действия след подаден сигнал в Районното упхравление в Приморско, извършителите са установени и задържани. Общо десет са кражбите, както следва:

- на 09.08.т.г. от търговски обект, разположен на ул. „Странджа“ в Китен отнели две предплатени карти на мобилен оператор А 1 и карта за мобилен интернет на мобилен оператор А 1
- на 09.08.т.г. от търговски обект в Китен отнели два чифта очила
- на 10.08.т.г. от търговски обект в Китен отнели три ръчни часовника
- на 10.08.т.г. от хотел в Китен отнели велосипед
- на 10.08.т.г. от търговски обект в Китен отнели две електронни цигари, сгъваем нож, два гриндера и стъклен пепелник
- на 11.08.т.г. от търговски обект в Китен отнели мъжка чантичка, собственост на 56 годишен мъж, съдържаща : мобилен телефон, метална табакера и сумата от 1 100 лева
- на 11.08.т.г. от кафе-автомат в Китен, чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот / счупване на декоративна решетка/, отнели сумата от 30 лева на монети.
- на 11.08.т.г. от търговски обект в Китен отнели сумата от 20 лева
- на 11.08.т.г. в Китен отнели велосипед, собственост на 60 годишен мъж

Младежите са задържани за срок до 24 часа, като направили пълни самопризнания, посочвайки местата, където са укрити откраднатите вещи.

С постановление на наблюдаващия районен прокурор всички случаи са обединени в едно досъдебно производство. На извършителите са повдигнати обвинения и им е наложена мярка за неотклонение „под надзора на инспектор детска педагогическа стая“.