15 души от криминалния контингент са арестувани само за 24 часа в Пазарджик и областта, съобщиха от ОДМВР-Пазарджик.

Специализирана полицейска операция е била по противодействие на битовата престъпност. В нея са участвали служители от отдели и сектори в ОДМВР, районните управления в Пазарджик, Пещера, Септември, Панагюрище и Велинград. Органите на реда са извършила множество проверки на територията не само на общинските центрове, но и в малките, отдалечени населени места, уточниха от полицията.

В хода на активните полицейски действия са образувани 9 досъдебни производства по общия ред, 12 бързи полицейски производства и 12 преписки. Извършени са проверки на 1233 човека, 903 превозни средства. За срок от 24 часа арестите на полицейските управления са задържани общо 15 лица. Инспектирани са 19 пункта са изкупуване на метални отпадъци, 17 заложни къщи, 79 търговски обекти, увеселителни и питейни заведения. За установени нарушения са съставени 58 акта.

Най-голям дял от разкритите престъпления са свързани с кражбите. В резултат на действията на полицейските служители са установени извършителите на 2 домови и 1 джебчийска кражба, 4 взломни кражби на парични суми от вендинг машини, 4 кражби на велосипеди и 2 на мобилни телефони.

При продължаващо разследване екипи от РУ-Септември и колегите им от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР-Пазарджик са неутрализирали дилър на наркотици за района на Септември. Два са случаите на засечени лица притежаващи дрога в Пазарджик. Засечени са общо петима водачи седнали зад волана под въздействие на алкохол, наркотични вещества, управлявали без регистрационни табели или с отнета шофьорска книжка.

Три са случаите на съхранение в частни имоти на незаконно добита дървесина.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук