Спецакция срещу битовата престъпност е извършена в последните няколко дни в Бургаска област. Това съобщи вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова. Акцията продължава, а до този момент са арестувани 10 криминално проявени лица, обявени за национално издирване. 
"Това са хора с различен профил, а дали ще им бъдат наложени постоянни мерки за неотклонение - зависи от прокуратурата", лаконичен бе директорът на ОД на МВР в Бургас старши комисар Калоян Калоянов и от думите му стана ясно, че полицията си е свършила отлично работата. 

Днес Румяна Бъчварова е на работно посещение в Бургаска област. Тя се срещна с цялото ръководство на Областната дирекция на МВР в Бургас, за да обсъдят и анализират всички данни за нивата на битовата престъпност.

Шест РПУ-а в проблемни общини от региона ще получат по два автомобила, ще бъдат открити и нови щатове за полицейски служители. Идеята е час по-скоро във всяко село да има полицай. 

МВР ще направи опити да удари големите ромски кланове, които от години тормозят малките населени места. Ще бъде използван и целият ресурс на Жандармерията.