15 души са задържани за извършени имотни измами на територията на град София, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата на Р България.
Вчера по указание на Софийска районна прокуратура служители при СДВР с участие на прокурор от СРП проведоха множество планирани процесуално-следствени действия по водено досъдебно производство за извършени имотни измами на територията на град София. В хода на същите са извършени претърсвания на 14 адреса и два автомобила, обиски и разпити на свидетели.

Задържани са били 15 лица, съпричастни към престъпната дейност. Били са иззети множество неистински саморъчни завещания, издадени въз основа на тях нотариални актове, печати, неистински договори за придобиване на недвижими имоти между Столична община и физически лица, удостоверения за наследници и други документи, касаещи престъпно прехвърляне правото на собственост на различни имоти.

Иззети са пушка и пистолет. В хода на разследването е установено, че за периода от 2013 до настоящия момент чрез извършване на престъпни деяния – съставяне и ползване на неистински документи и измами - са били придобити 14 имота на територията на гр.София.

Повдигнати са обвинения на осем лица за извършени от тях пет деяния по чл.211 от НК (измами в особено големи размери, представляващи особено тежък случай), по чл.309 ал.1 (съставяне на неистински завещания) и по чл.316, вр. чл.309 ал.1 от НК (използване на неистински документи). На всички обвиняеми е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок до 72 часа. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!