Полицаи от Първо РУ-Бургас са направили истински удар вчера, около 20:15 ч. вечерта. Без да подозират, ченгетата сгащили с наркотици боса на жк „Възраждане” Пламен Ангелов, по прякор Дебелия, съобщава "Флагман".
Униформените спрели за проверка невзрачен „Хюндай Атос” в района на бл. 37 в комплекса. Колата била шофирана от криминално проявения и осъждан Ангелов. 38-годишният бургазлия явно не очаквал, че старата "калинка" ще попадне в полезрението на полицаите и бил сгащен с около 30 г пико. Той опитал да изхвърли част от стоката при вида на ченгетата, но и това не му помогнало.

Последвало претърсване в дома на Дебелия в съседния бл. 38. Там полицаите открили сериозни количества дрога: 21 светлозелени хапчета с формата на духчета – екстази, както и различни видове пико. В квартирата имало още: прекурсори за „готвене” на синтетични наркотици, електронна везна и много на брой полиетиленови пликчета.

До преди 2 години Дебелия е бил сред най-сериозните играчи на наркопазара в Бургас. След разбиването на лабораторията му на „Капчето” обаче нещата се променили.

„Дебелия има достатъчно връзки, за да не влезе в затвора за дълго. До акцията на „Капчето” той и бандата му зареждаха почти целия град. След това обаче той загуби част от протекциите си. Това не му попречи да продължи „бизнеса”. Доколкото знам, в момента зарежда основно „Възраждане”. Не мога да си обясня как е допуснал да го хванат толкова лесно, и то с такива големи количества”, разкриха от ъндърграунда.