“Заляха съпругата ми с отрова от злоба. Нападението не е свързано нито с мебелния ни бизнес, нито с винарските изби”. Това заяви съпругът на бизнес дамата Петя Стаевска – Михаил Стаевски. 33-годишната красавица заявила пред мъжа си, че била нападната погрешка, пише в. “Труд”.
“Аз не мисля, че е грешка. Това не е случайно, всичко е на лична основа”, смята Стаевски. Той не пожела да сподели съмненията си кой е поръчал бруталния акт. Петя бе залята с пареща течност вчера към 14.30 часа пред офиса на фирмата си “Богбул М-продакшън” на столичния булевард “България” 111. Там се намира и изложбен магазин, в който се предлагат дивани и фотьойли на “Богдан мебел”.

В момента Петя е в реанимацията на Клиниката по изгаряния в “Пирогов”. Достъп до нея имат само най-близките й. Сутринта тя отново е била прегледана от лекари, а раните са били обработени и превързани. Жената е на системи, дават й успокоителни, които да намалят болката от изгарянето.

“Няма опасност за зрението й. И това в момента е най-хубавото, което може да се каже”, сподели съпругът.

Врагове на Михаил Стаевски са най-вероятните поръчители на заливането с киселина на бизнес дамата. Това е основната версия, по която работят столични криминалисти, пише в. "24 часа". 

Според свидетели млад мъж с качулка я чакал пред бизнес сградата повече от час, а след като я полял с изгарящата течност, избягал с мотопед, шофиран от друг млад мъж. Въпреки очевидците никой не е дал добро описание на наемниците и не са им направени фотороботи. Михаил Стаевски и Петя били разведени отскоро, но продължавали да живеят заедно с двете си деца в голямо жилище край столичния бул. "Симеоновско шосе", твърди изданието. 
Според разследващи промяната на семейното им положение била само фиктивна заради разпределяне на финансови активи. Проверява се дали двамата не са дължали пари. Разследващите работят усилено и по версията за личен мотив, при който близък на Минкова човек да е поръчал да бъде обезобразена.   /БЛИЦ