Среднощен екшън между бракониери и служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) вдигна на крак полицията. Заловиха след гонка бракониери, напълнили четири чувала със сребриста каракуда и сулка, пише Флагман.бг.

Зрелището се е разиграло преди дни късно вечерта, когато служители на ИАРА са получили сигнал за бракониери в яз. Мандра и с предварително наблюдение установили, че две лица извършват стопански риболов с дървена лодка и мрежи, поставени в работно положение във водоема.

След като извадили улова от мрежите - около 50 кг, и ги поставили обратно в работно положение във водата, нарушители излезли с лодката на брега, където товарили уловената с мрежите риба в лек автомобил. Колата е била шофирана от трети човек - едър мъж, който чакал до превозното средство двамата бракониери.

Тогава служителите на ИАРА тръгнали към нарушителите, но те се качили в автомобила и са духнали с мръсна газ. В гонката се включил и екип на Четвърто РУ-Бургас. Униформените открили и арестували тримата мъже, на които им са съставени актове за извършените нарушения.