Съседите на Таньо Танев, който преби до смърт приятелката си в собствения си апартамент на бул. "Александър Стамболийски" в Пловдив, се опитали да го изгонят от блока, в който живее, но без успех. Повечето от тях се страхуват от него и разказват, че имал проблем с алкохола. Често влизал в конфликти с хора от входа. Канел в апартамента си алкохолици от целия град, съобщава TrafficNews.bg.
„Имаше някакъв случай преди може би 3 години, при който бяха пили с негов приятел вкъщи, след което на излизане пред входа той го беше ритал в главата”, разказва съседка, която желае да остане анонимна.

Хората от входа правили дори подписка мъжът да бъде изведен от жилището си.

В нощта на понеделник срещу вторник след пиянски запой в дома му се стигнало до убийство. 50-годишната Мариела била на гости в апартамента на Таньо Танев в пловдивския квартал Кючук Париж. След скандал 38-годишният мъж се нахвърлил с юмруци и ритници върху  нея. Жената изпаднала в безсъзнание, при което Танев извикал спешна помощ. Лекарят само констатирал смъртта й, а Танев бил задържан.

„Предвиденото от закона наказание е лишаване от свобода от 10 до 20 години. Понастоящем обвиняемият е задържан за срок от 72 часа по заповед на наблюдаващия прокурор.”, обясни зам. окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева.

Танев е и стар познат на органите на реда. „Осъждан е общо 7 пъти до този момент, включително за хулиганство и за нанасяне на телесни повреди по хулигански подбуди. Както и за престъпления против собствеността, в случая кражби.”, обясниха още от прокуратурата.

От там предстои да поискат постоянното задържане на мъжа.