Продължава разследването на тежкото криминално престъпление във Враца, при което млада жена е открита мъртва в дома й, а тригодишният й син – тежко ранен.  

Както БЛИЦ вече съобщи, сигнал на 112  за престъплението е подал съпругът в късния следобед.
Той е бил на работа, когато децата му от предишен брак го уведомили, че вкъщи е станало нещо лошо.

В жилищен блок на петия етаж, където семейството е било наемател, криминалистите откриват издъхнала 31-годишната жена, гражданка на Словакия. До нея с прободни рани и в тежко състояние лежало детенцето.

То е откарано в „Пирогов“, оперирано е и стабилизирано, но медиците отказват повече подробности, информира bTV.

Предстои да бъде направена аутопсия на починалата, за да се установи причината за смъртта. Във вторник сутринта е имало подаден сигнал до полицията от жената за скандал със съпруга ѝ, но при посещението на полицията не е установен да има скандал, съобщава, окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков.

Съседите на семейството са в шок. Познават съпрузите бегло, не били конфликтни.

„Те са нови тука в блока, нормално момиче, с деца, даже това си говорихме, че това е изненадващо, това си е някаква вътрешна история, която е много зловеща, друго нищо не мога да кажа“, споделя Валентин Начев, съсед.

Образувано е досъдебно производство по член 115 от НК за убийство. Разследват се и други версии, включително и тази, че майката сама е посегнала на детето си, а после е сложила край на живота си.

Проверява се и за видеокамери в съседство, които евентуално могат да дадат повече яснота по случая.

Огледите са продължили до 3 часа през нощта. Работи се по всички версии, защото случаят е изключително заплетен за всички, информира Нова тв.

По обяд съпругът е бил вкъщи, обядвал е и отишъл на работа.

Жената има порезна рана, информираха разследващите органи.

„Плака по телефона. Голяма трагедия, каза, че просто нещо е станало с жената и децата“, каза братът на бащата Наско Шопов.

В момента мъжът все още беседва с полицаите.

„Тя си обичаше съпруга и детето. Като семейство бяха много добре. Последно ги видях в събота. Празнувахме, хапнахме, пийнахме. В неделя към 3 часа се прибраха“, каза роднина на бащата Михаил.

Невъзможно е да става дума за самоубийство, категорични са близките на семейството.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!