Тялото на шесторния убиец от Нови Искър Росен Ангелов е било намерено, както съобщи първо БЛИЦ, при планираното претърсване на един от квадрантите, на които е бил разделен районът на издирването. Това стана ясно на извънредния брифинг на МВР, който приключи преди минути. 

"Целта на операцията бе да обезпечим сигурността на гражданите, да го притиснем, да не може да се придвижда свободно. И в тази блокада извършвахме търсене дом по дом, в пресечен терен с много постройки", разказа Маринов.
 
Около 14 ч. при прочистване на изоставена къща бе намерено тялото на мъж, който по възраст и описание отговаря на издирваното лице. Държи в ръката пистолет, вижда се, че има огнестрелна рана в областта на слепоочието", разказа Младен Маринов.

Местопрестъплението е запазено за обстойния оглед, който започва сега. Според Младенов постройката е "силно казано вила, това е стара постройка, изоставена, с разбити прозорци, разбити врати". Съборетината била на около 500 метра от предишното леговище на масовия убиец.
 
"Към момента не можем да кажем период кога е настъпила смъртта, защото започва огледът. По описание, по дрехите, намерени на място, можем да предполагаме, че това е лицето, което издирваме, но окончателно ще бъде потвърдено от съответните експертизи", допълни той.
  
Младен Маринов изтъкна, че разследването за шесторното убийство продължава, като ще се образува отделно досъдебно производство в Областна дирекция на МВР - София. 
 
"Когато се установи категорично, че това е Росен Ангелов и това е оръжието на убийството, те ще се приобщат към разследването на убийството", каза главният секретар.
 
Той съобщи още, че е имало поне 10 сигнала за движение, на които са реагирали термокамерите, ползвани за издирването на Росен Ангелов. Установено е било, че това са собствениците на имотите. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ