Цигани пребиха надзирател в столичния квартал „Надежда“ 3. Нападението станало във вторник вечерта след спречкването между служителя на Съдебна охрана Калоян Диков и група мъже.

Зверство в София: 10 души са били на убиване служител от "Съдебна охрана"

 
32-годишният Диков, който работи в затворническото общежитие в Казичене, бил в болничен. Вечерта около 20 ч. се видял със свой приятел. На улица в квартал „Надежда“ 3, обаче, се скарал с младо момче, което било с приятелката си. То пък незабавно повикало помощ от свои роднини, разказаха криминалисти пред „Телеграф“.
 
За броени минути пристигнали десетина души, които се включили в спора с надзирателя. От дума на дума се развихрила схватка между Диков и ромите. Свидетели на екшъна извикали полиция и на място пристигнали патрули на 2-о РПУ.
 
За около час участниците в мелето били установени, издирени и отведени за разпит. Калоян Диков бил отведен в болница за преглед. Той получил охлузвания и го изписали за домашно лечение, тъй като състоянието му не било тежко.

Шокиращи детайли за зверството, окървавило София
 
Разследването ще прецени на кои от мъжете да бъдат повдигнати обвинения за нанасяне на лека телесна повреда на надзирателя.