Пиян до козирката 46-годишен старозагорец е задържан след инцидент, който само по чудо е завършил без трагични последици между село Плодовитово и Чирпан, информира "Монитор". 

Катастрофата между карания от пияния заралия „Форд“ и лек автомобил „Фиат“, зад чийто волан е стоял гражданин на Германия, е станала на 22 ноември около 18,00 часа по път ІІ-66.

На километър 107 българинът е навлязъл в лентата за насрещно движение и буквално помел странично автомобила на чужденеца. При удара немецът се разминал с фрактури на левия крак.

При теста с дрегер станало ясно, че виновният водач е с 2,50 промила алкохол в издишания въздух. Състоянието си нашенецът обяснил с участие в колене на прасе в дома на свой приятел, като по думите му там изпил не повече от половинка вино, а завишените промили били заради лекарство за… диабет.

Злоупотреба с алкохол е причина и за още едно транспортно произшествие на територията на Старозагорска област: на 21 ноември по третокласен път №5601 от град Шипка към село Шейново лек автомобил "Тойота", управляван от 62-годишен мъж, е излязъл извън платното и се е преобърнал в нивата. Само по случайност водачът се разминал само с леки натъртвания. Дрегерът е установил, че мъжът е седнал зад волана с 1,82 промила алкохолно съдържание.