437 са повдигнатите обвинения за участие в организирани престъпни групи през 2016 г., предаде БГНЕС, позовавайки се на отчет на Главна дирекция “Борба с организираната престъпност” при МВР.
За миналата година антимафиотите са приключили 122 досъдебни производства и са образували нови 146, сочи още предварителната статистика. Финалният отчет на службата ще бъде готов в следващите седмици. ГДБОП е реализирала общо 266 операции, 54 от които с международни партньорски служби, а 120 съвместно с други български служби. 3133 са извършените проверки по досъдебни производства, които са били възложени от органите на следствието и прокуратурата. По линия на Интерпол, Европол и други правоприлагащи чужди служби, ГДБОП е осъществила обмен на информация в 2544 случая.

Линиите на работа, по които ГДБОП осъществява дейност са свързани с производство, трафик и разпространение на наркотици, трафик на културно-исторически ценности, киберпрестъпления, трафик на хора, контратероризъм, корупция и пране на пари, контрабанда, данъчни престъпления и фалшификации.