Появиха се подробности за поредната кражба на велосипед в столицата, за която БЛИЦ ви информира преди ден. Оказа се, че крадецът не е един, а двама, уточнява Глас Нюз.

Ивайло Караджинов твърди, че този вторник, около 20:30 часа, двойка крадци са задигнали велосипеда му. Колелото е било вързано с верига на перилата пред апартамента му, който се намира на булевард "Гоце Делчев" в София.

Потърпевшият разказва, че един от апашите е действал като "вратар" - той е влезнал във входа, възползвайки се от излизащ съсед, като е грабнал вратата в момента, преди тя да се затвори. 

 

 

"Качва се пеш по етажите до нас, за да се увери за колелото, после слиза и отваря входната врата на "техничаря", който е закачулен с 2 качулки и е труден за идентифициране. Двамата отиват до нас поотделно, за да няма съмнение, че са група - "вратарят" се качва с асансьора, "техническото лице" - пеш. Там са заедно за по-малко от 5 мин, вероятно единият помага на другия или осигурява осветление, защото лампите автоматично изключват при липса на движение. Първи се изнася човекът от снимката, после, отново пеш и вече с колелото - вторият елемент", разказва Караджинов.

Мъжът сподели, че са поставени камери за видеонаблюдение в жилищната сграда. Входната врата пък се отваряла с чип. По думите му крадците са действали доста професионално.

"Знаеха дори кога е последното ми прибиране у дома, тъй като непрекъснато съм в движение. Пазете колелата си и внимавайте за тези момчета", предупреди Ивайло.

 

 

Коментиращи публикацията в мрежата посъветваха Ивайло да не държи вещите си в общите части, за да се предпази от подобен тип кражби.

"Приемам критиката, често в такива случаи се чува това мнение. Вкъщи сме с три малки деца, които често вилнеят из апартамента и е въпрос на време "случайно" да се спънат в него. Знам, че рано или късно щеше да се стигне до този момент", добави Караджинов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук