С дъжд от милиони е позлатил любовницата си подземният бос Петър Стоянов-Сумиста. Като шеф на групата за поръчкови убийства "Килърите" Сумиста получи доживотна присъда на две инстанции. Очаква се най-тежкото наказание съвсем скоро да бъде потвърдено и от Върховния съд. Докато това стане, "Килърът" търка наровете в Софийския централен затвор. Макар и зад решетките, Пешо Сумиста и до ден днешен е с голямата си любов Ирина Янкова. Русокосата красавица години наред делеше сърцето му с официалната съпруга Емилия Попова, пише столичен ежедневник.
Ирина и Сумиста никога не са крили любовните си отношения. Красавицата присъства на всяко едно от съдебните заседания, а произнасянето на най-тежката присъда я кара да заплаче горчиво. Заради липса на официален брак Ирина няма как да посещава гаджето си в затвора. Пречките от властите да са заедно не спират Сумиста да й бъде верен, разкриват хора от подземния свят. Освен почти ежедневните разговори Петър Стоянов взема мерки да осигури безпроблемния живот на възлюбената си. В резултат по сметките й са прехвърлени солидни суми пари, обясняват запознати.

Според слуховете става дума за седемцифрена сума. За да не бие на очи, врътката е реализирана чрез офшорни фирми и така реалната собственост на солидния капитал остава скрита. Чаровната дама набързо става собственик и на част от легалния бизнес на боса на "Килърите". Без много шум на нейно име са прехвърлени няколко строителни и спедиторски фирми и агенции за недвижими имоти. Дружествата въртят нелош бизнес от времето, когато Петър Стоянов още бе по-известен като шеф на Федерацията по сумо. Дружествата всяка година отчитат нелоши печалби, които се прехвърлят на името на любовницата на Пешо Сумиста.

Отделно от това чаровната дама използва капиталите да завърти и нов бизнес, използвайки връзките на Стоянов. Сред първите й начинания е регистрацията на фирма "Розариан". В нея любовницата на Сумиста е съдружник със съпругата на Котоошу - Асако Андо. Самият Петър Стоянов бе кум на нашия сумист навръх Свети Валентин тази година в Токио.

Използвайки натрупаните контакти в Япония, двете дами започват да изнасят парфюмерийни и козметични продукти, създадени на основата на розово масло и розова вода. Двете дори са обявени от наше бизнес сдружение за посланички на розата в Япония. В това си качество те участват в множество изложения за красота и търговски срещи в Страната на изгряващото слънце.

Любовницата Ирина върти и търговия с козметика у нас. Чрез друга своя фирма тя печели търгове за наем на магазини в Студентски град от Софийския университет.

Гаджето на Сумиста прави опити за навлизане и в рекламния бизнес. Името на друга нейна фирма подсказва за амбиции и в набирането на моделки и организиране на ревюта.

Малко след началото на делото "Килърите" съпругата на Сумиста - Емилия Попова, официално го заряза, вземайки сина им Здравко. Повод стана появата на любовницата му на съдебния процес. Покрай драмите стана публично ясно, че Петър Стоянов и Ирина, която дотогава се води секретарка на Федерацията по сумо, имат дългогодишна връзка. На едно от заседанията стана ясно, че Сумиста смятал приятелката си за най-близкия си човек. Доверието му било толкова голямо, че само те двамата имали ключ от сейфа, където си държал парите.

След като аферата лъсна, съпругата на Стоянов поиска развод, запазвайки за себе си част от бизнеса, започнат покрай бившата СИК. Сред наследените от Емилия е обща фирма с вдовицата на Бай Миле - Силвия Панагонова.