В Окръжния съд в Кюстендил протече поредно заседание по делото срещу Ангел Христов и Пламен Галев, известни като "Братя Галеви".
 
Под председателството на съдия Татяна Костадинова съдът днес гледа делото за конфискуване на имущество придобито по престъпен начин от дупнишките „братя“, съобщава struma.com.
 
Съдът прие допълнителното заключение към Счетоводно - икономическата  експертиза по делото, което Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) води срещу Ангел Христов и Пламен Галев за отнемане на престъпно придобито имущество.
 
По молба на ищцовата комисия, съдът  постави допълнителна задача на трите вещи лица изготвили експертизата. За целта, съдът издаде на вещите лица съдебно удостоверение, с което да получат достъп до банкови сметки на двама от ответниците по делото.
 
Съдът даде възможност на защитник на ответник по делото, в едноседмичен срок, да постави допълнителни въпроси към вещите лица, относно поставената им задача.
 
Предвид обстоятелството, че съдебна поръчка, относно разпит на двама свидетели, не е изпълнена от компетентния орган на Република Сейшели, съдът определи краен срок за изпълнението й, като счете, че събирането на тези доказателства представлява особена трудност.
 
Съдът насрочи следващото заседание по делото за 21.02.2020 г., за когато трябва да е готово и заключението на вещите лица, по поставената им допълнителна задача към Счетоводно – икономическата експертиза.
 
Искът по делото е за 4 250 189 лева, касае се за недвижими имоти, автомобили и дялове от фирми, собственост на Христов и Галев. Комисията поиска конфискуването на имуществото придобито по престъпен или незаконен начин.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!