Както си пиех кафето, и чух изстрели. Викам какво става, излязох да видя какво става и гледам, че крещят и рева. Това разказва Йордан Янков, който живее близо до мястото на тройното убийство в пловдивското село Рогош.

Първа версия за жестокото убийство с три трупа в Пловдивско СНИМКИ

"Човекът ги е гръмнал. Този човек си живее тук. Явно са се карали за нещо и от преди още не знам защо", допълва свидетелят, цитиран от БНТ.

Припомняме, че както БЛИЦ писа тройно убийство след престрелка е станал вчера вечерта в пловдивското село Рогош. Сигналът за престъплението е подаден на тел. 112 към 18.30 часа.

Извънредно! Тройно убийство в пловдивско село

По предварителни данни жертвите са двама братя и техният баща. Жена е откарана в болница "Свети Георги" в Пловдив с наранявания.

Състоянието ѝ е стабилно. Според очевидци жертвите са били застреляни с пистолет.

По три различни версии за касапницата с три трупа в пловдивското село Рогош работят разследващите, пише "Марица". Основна е имотен спор. Предполага се, че стрелецът, който според местните се казва Николай, и застреляните баща и двамата му сина, са се скарали жестоко заради къща. Спорът имал дълга история, като вчера ескалирал до краен предел. Така Николай извадил пистолет и гръмнал трима души. 

Друг мотив за тройното убийство, по който се работи, е финансов. Версията гласи, че в центъра на спора били пари, дължими от едната страна към другата. 

Третата версия, която е най-малко вероятно, е употреба на голямо количество алкохол и висок градус, които довели до острия конфликт, завършил с изстрели и много пролята кръв. 

Все още не е ясно дали стрелецът, който също е от село Рогош, е задържан. Полиция и прокуратура продължават активна работа по случая. Очаква се в рамките на деня да оповестят повече информация по случая. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук