"Илиян Тодоров ще бъде предаден на софийския затвор и ще лежи присъдата си тук. Надявам се, че макар и закъсняло правосъдие, близките му да бъдат  удовлетворени, че осъденият ще търпи някаква присъда.

Тогава всички усетихме, че съдия Ченалова обърна палачинката и започна да води делото тенденциозно", това заяви в ефира на bTV адвокат Стефан Левашки по повод днешната екстрадиция на Тодоров от Узбекистан, който през 2013 година беше осъден за двойното убийство на Кирил Въжаров и Васил Александров пред столичната дискотека "Соло". 

"Тогава и законодателството помогна на заподозрения да се покрие и да избяга. След толкова години не виждам никакви механизми- тогава не беше задължително явяване пред Апелативен съд и никой не му видя очите повече", коментира той. 

"Доста от тези пропуски се промениха, вече явяването пред Апелативен съд е задължително. Подсъдимият, вече лишен от свобода с помощ на приятели, повече от 12 години е успял да се крие. Ако прокуратурата разнищи този случай и установи помагачество, евентуално може да се проведе разследване", каза още адв. Левашки.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук