Схемата на двамата шестокурсници от Медицинския университет в Пловдив, уличени в изнудване, е била измислена и изпълнена перфектно до момента, когато започват преговорите за парите. Тогава започват и грешките им, благодарение на които полицията влязла в дирите им, разкрива един от разследващите пред "24 часа".
Криминалистите лесно стигат до извода, че изнудвачите са с медицински познания, след проверка има ли кампания за ваксинации и правят ли се те по домовете. Поисканата сума била по-голяма от парите, с които разполагала майката на момичето и разследващите разбрали, че тази информация е била известна на изнудвачите. Първоначално заподозрели съпруга на Кристина, но той им подсказал вярната следа, като съобщил, че кумецът му Ангел Добрев изненадващо му е предложил помощ.
Полицаите са установили, че телефонът, от който се получават съобщенията на изнудвачите, е регистриран на името на Веселин Грозев. Обажданията обаче били от предплатени карти. Започнало следене на клетките, станало ясно, че съобщенията се изпращат от Ангел Добрев. Според оперативните работници Добрев не е вярвал, че може да прибере 200 хил. лв., но се е надявал на сума до 40-50 хиляди. /БЛИЦ