Попълнете търсена ключова дума или фраза

Трима свидетели бяха разпитани по делото срещу Алексей Петров

https://blitz.bg/kriminalni/trima-svideteli-byakha-razpitani-po-deloto-sreshchu-aleksey-petrov_news484838.html Blitz.bg София, България 02 Февр. 2017, 13:24 1399 прочита 0 коментара
Иво Зарев, Боян Чуков и Венко Корозов бяха разпитани по делото срещу Алексей Петров, предаде „topnovini.bg“. Основният обвиняем по делото е подсъдим за организиране и ръководене на организирана престъпна група с цел рекет. Заедно с него, пред съда, по същото обвинение са изправени – Антон Петров, Кирил Топалов, Марчело Джотолов и Янко Попов.

В днешното съдебно заседание бяха предвидени десетима свидетели за разпит, от които само трима са явилите се в съдебната зала. От свидетеля Юлиян Милчев е постъпило писмо до съда, че не може да се яви на днешния процес поради влошено здравословно състояние. За Деян Начев е получена справка от „Гранична полиция“, че той се намира извън България, а призовките на свидетелите – Кънчо Пенев и Кремена Пенева, са върнати, тъй като не са намерени на посочения от тях адрес.

От явилите се свидетели, първи пред съда застана Боян Чуков. Той обясни, че в периода на 2006 – 2007 г. е изпълнявал длъжността на изпълнителен директор на „Лев Корпорация“. Чуков добави още, че в същия период, за срок около десет месеца, той е изпълнявал функциите на заместник-председател на Съюза “Стопанска инициатива“, чийто председател е бил Марчело Джотолов. На въпрос на държавното обвинение, дали има представа за дейността, с която се е занимавала фирмата „ИН-80“ООД и дали той е подписвал някакви документи, свързани с нея, свидетелят отговори, че не си спомня. От събраните доказателства по делото стана ясно, че подписът на Боян Чуков е бил поставен върху договор за управление на „ИН-80“ ООД на Марчело Джотолов.

Вторият разпитан свидетел бе Иво Зарев, за когото стана ясно, че работи в „Националната агенция по приходите“ (НАП) като старши експерт по приходите. Той беше призован като свидетел по делото, тъй като е извършвал ревизия на фирмата на подсъдимия Джотолов. От показанията му се разбра, че ревизионният доклад, който е съставил впоследствие, е бил обжалван и отменен. Той добави още, че след това е направена втора ревизионна проверка и съставен втори ревизионен акт.


Третият свидетел Венко Корозов обясни пред съда, че е потърсил фирмата на Марчело Джотолов, тъй като Владимир Кушев е дължал пари на семейството му. По думите на Корозов, Кушев не е искал да връща дълга си. На въпрос, дали е била съставена записна заповед за дължимата сума, свидетелят обясни, че има такава, и то пред двама нотариуси. Венко Корозов добави, че след като е потърсил помощта от фирмата на Марчело Джотолов, Кушев му е върнал парите в рамките на около половин година.

В края на заседанието съдийският състав искаше да прочете показанията на свидетеля Юлиян Милчев, тъй като вече месец той не се явява в съда за разпит поради здравословното си състояние. Защитата на обвиняемите възрази и отправи молба към съда да се направи последен опит свидетелят да бъде призован.

Следващото заседание по делото е насрочено за утре от 9:30 часа в Специализирания наказателен съд. 

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам