Група младежи са „арестували“ изпечен бандит, влязъл да краде в къща във Врачанско. Случката се е разиграла към 20:30 часа в сряда в село Лиляче, уточнява BulNews.

Няколко приятели се били събрали на втория етаж в дома на единия от тях. По едно време кучето се разлаяло и младежите слезли да проверят какво става. 
На долния етаж те се натъкнали на непознат мъж в момент на кражба. Наглият бандит бил напълнил джобовете си с вещи и в този момент се опитвал да открадне и зимнина от стопаните на дома. 

Приятелите на домакина реагирали светкавично и успели да задържат крадеца, след което подали сигнал в полицията. Ченгетата пристигнали за минути и арестували неканения гост. 

Оказва се, че мъжът е на 23 години от Ловеч, криминално проявен и осъждан, наскоро излязъл от затвора. Той бил на гости, заедно с майка си и втория си баща, в дома на друг жител на селото, с който работели заедно. Той най-вероятно нямал представа за престъпните наклонности на авера си. 

У бандита били намерени нож, както и откраднати салам и кутия с пирони, които най-вероятно взел за монети. По-късно стопаните на къщата прегледали вещите си и установили липсата на бижута – 6 гривни, 4 ланчета, 3 чифта обеци и 3 пръстена. Изглежда бандитът влязъл в къщата, напълнил джобовете си с накитите, след което решил да се върне и за нещо за хапване, но бил спипан.

Потърпевшите жители на Лиляче благодарят за бързата реакция на полицията и се надяват крадеца да не стъпва повече в селото им.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук