Напрежението на днешните протести ескалираха в последния час. БЛИЦ припомня, че сблъсъците между полицаи и демонстранти в триъгълника на властта ескалираха.

Както медията ни писа, протестиращи срещу кабинета складират бомби, които могат да отнемат човешки животи, в палатковите лагери, блокирали трите възлови кръстовища в столицата. Това разкриха пред БЛИЦ източници от МВР.

Сега обаче се появи още по-кошмарен слух от средите на протестите. Според него ултраси от няколко футболни агитки се готвят да подпалят новата сграда на парламента с коктейли "Молотов".

СДВР с ексклузивно ВИДЕО от бомбените атаки в центъра на София

БЛИЦ припомня, че още в ранните часове на днешния ден стана ясно, че платени метежници на Цветан Василев и Васил Божков се подготвят да окървавят протеста именно с коктейли "Молотов".

Сега се появи информация, че демонстрантите внасяли сакове с празни бутилки и запалителни течности в зоната на протеста, като щели да правят запалителните бомби на място.

Сред протестиращите са забелязани ултрасите от агитките на ЦСКА Касапа от Пловдив и Валтер. От "Левски" имало 15 души от крилото "Саут дивижън, от "Миньор-Перник" - към 30 души.

От около час тези хора хвърлят бомбички и павета по полицията, като гледат да уцелят задните редици, които са без щитове. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!