Управителят на приюта за кучета в Несебър д-р Николай Терзиев е умъртвил куче с амониева селитра. Пред bTV той призна, че така е нарушил закона, но се оправда, че го е направил в състояние на афект след спречкване със служителката Миглена Георгиева. 

Тя пък се оплака, че той й ударил два шамара и я блъскал по стълбите. „Ако бях паднала, щях да си счупя или главата, или врата, но в последния момент се хванах за доктора. Какво щеше да стане ако бях умряла? Щеше да каже, че е нещастен инцидент ли?“, пита Миглена. 

Заради сигналът й полицията е започнала проверка. Жената твърди, че кучето е убито по особено жесток начин. На мястото, на което е изхвърлено тялото му, са открити труповете и на други животни. 

„При обепаразитяването едно от кучетата ухапа моя колега Маргарит Киров, при което докторът започна да ми крещи, че е трябвало много отдавна да се убие кучето, защото са от кучетата и били агресивни.

Отидох с Маргарит до спешния център и когато се прибрах видях, че кучето е брутално смачкано от бой. От устата му течеше кръв. Очите му бяха изцъклени и кървясали. Животното агонизира и хрипти“, разказва жената, подала сигнал срещу началника си. 

„Докторът отказа да му сложи упойка. Аз му бих инжекция“, добави тя. 

„Възможно е кучето да бъде убито с амониева селитра. Законът не позволява. Направих това, защото бях в състояние на афект. Много разгневен бях, защото работничката Миглена Георгиева не изпълнява моите заповеди“, сподели д-р Николай Терзиев.

„Наруших закона случайно. Това ми е за първи път. Бях приготвил евтаназин, но не ми даде да го използвам, след като се сборичкахме. Не съм я удрял. Тя ме изблъска“, добавя той.

„Аз ли съм го изблъскала. Как, като съм 50 кг, а той – 100? Оказва се, че съм родена за сумист, не знаех, че съм толкова добра“, отговори Миглена Георгиева.

„Аз лично подадох сигнал в полицията. Трупът на кучето е иззет за аутопсия. Взеха го от ямата на смъртта“, добавя тя.

„Тя е изградена преди две години. Дълбока е около 1,80 м. Там имахме загробени делфили. Ямата е отворена. Съзнавам, че е възможна зараза, но това е положението“, заяви д-р Терзиев. 

„Най-вероятно ще бъда уволнен. Миглена Георгиева си превишава правомощията“, каза още той.

„Това, което се случва, не е от вчера, а от 2007 г. Затова призовавам Община Несебър да застане зад служителката Миглена Георгиева“, каза пред Нова телевизия една от протестиращите до приюта природозащитнички. 

Очаква се прокуратурата да се самосезира и да повдигне обвинение на д-р Терзиев за нехуманно отношение към животните.