Двама мъже бяха простреляни снощи, както съобщи първо БЛИЦ, в столичния квартал "Стрелбище". Сигналът за стрелбата е получен в полицията малко след 22 часа. Мъжете са излизали от пицария в кв. "Белите брези", когато срещу тях е открита стрелба с пистолет от преминаващ автомобил.

Стреляно е най-малко 8 пъти с пистолет, като двамата мъже са ранени и откарани в болница. Според източници от полицията и от "Пирогов" единият от пострадалите е прострелян в гърдите, а другият - в рамото.

Извънредно в БЛИЦ! Горещи подробности за стрелбата в София! Стана ясно по кои мъже е открит огън! 

По първоначална информация полицията издирва двама души за стрелбата с двама ранени. По все още непотвърдени данни нападателите избягали с различни автомобили, след като произвели изстрелите. А куршумите попаднали в телата на двама криминално проявени – 38-годишния Ивайло Богданов и Божидар Лоански – на 26. Единият е излежавал присъда за разпространение на наркотици, а другият има регистрации за извършване на кражби.

"Тази вечер получихме сигнал за простреляни лица, като на място екип на полицията е установил двама ранени - мъж на 26 години и мъж на 38 години. И двамата са криминално проявени. Мъжете са настанени в болнични заведения на територията на столицата, като по информация на лекарите няма опасност за живота им, макар да са с по няколко прострелни рани", уточни директорът на СДВР главен комисар Ивайло Иванов, който пристигна на мястото на инцидента, както и директорът на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски.

"Трима свидетели-очевидци се разпитват. Един извършител или двама извършители - нека колегите да си свършат работата и когато имаме повече информация, то ще ви дадем, защото към този момент действително няма да е точна", добави главен комисар Ивайло Иванов. И двамата ранени са познати на полицията, уточни главен комисар Христо Терзийски: "Пострадалите лица са ясни за нас. Единият е на 38 години и е многократно регистриран за различни криминални деяния, както и е осъждан, и е лежал в затвора за притежание на наркотични вещества. И двамата с прякори. Другият е на 26 години и също е криминално проявен за кражби - и от жилища, и от офиси".

На мястото на инцидента снощи имаше засилено полицейско присъствие, както и пред болницата, в която са настанени ранените. Причините за стрелбата се изясняват. Полицията в София издирва извършителите. Предполага се, че те са избягали с автомобил. Предстои да бъдат прегледани и записите в района на инцидента.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ