Обвиненият в 18 престъпления и укриващ се в Дубай хазартен бос Васил Божков пусна нов кьорфишек през фейсбука си, но този път успя да надмине дори досегашните разочарования, пускайки история в картинки, пише "Монитор".

Въпреки че тепърва ще се изснява дали анимационната димка е просто пореден опит да се прави интересен или симптом на възрастово вдетиняване, целта на ужилилия държавната хазна със 700 млн. лева неплатени такси хазартен бос отново е една - да нагнетява напрежение, да приковава вниманието върху себе си и да опитва да клати държавата с манипулации.

Абсурдното в случая е, че след като напълни публичното пространство с есемес фалшиви чатове с пошла идентичност, сега Божков реши да продължи с очернящата си кампания с анимационна поредица.


Кой точно е авторът на картинките, тепърва ще се изяснява, защото не е указано. По стар обичай не е посочено и кои точно са нарисуваните персонажи. Най-вероятно, защото хазартният бос няма никакви доказателства и факти, които да подкрепят твърденията му.  

Подозрително обаче разкривените рисунки изглеждат досущ като тези на друг драскач, обслужващ по френски задкулисните играчи у нас - други олигарси, грабили обществото и държавата. В олигархичния "клуб по интереси" размяната на обслужващ персонал между босовете е стара практика.

Срещу Божков са повдигнати 18 обвинения, сред които за поръчкови убийства, търговия с влияние, държане и отчуждаване на културно-исторически ценности, които не са регистрирани по надлежния ред, ръководене на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпления по служба.

В отделно досъдебно производство се води разследване срещу него за принуда, убийства и изнасилвания. Комисията по хазарта състави актове на хазартните фирми на Васил Божков. Актовете са за 700 млн. лв. за неплатени такси към държавата.

Вместо да си плати задълженията обаче, с тези пари хазартния бос се е отдавал на фантастични приключения в перлата на френските ски курорти Куршевел. Вместо да плати на държавата дължимото Божков е пръскал около милион евро на седмица. Уединявал се е с компании от жени и мъже в луксозното шале (хижа) "Еделвайс", което може да бъде наето срещу 500 000 евро за едва седем дни.

Още толкова пари отиват за наемане на персонал и зареждане с шампанско, черен хайвер и скариди. В разкошния ски оазис Божков и гостите му са се отдавали на приключения и в СПА комплекса, който е снабден с 13-метров басейн, джакузи последен писък на технологиите и собствен водопад.