Поредна куриозна кражба от блок в София беше показана в социалната мрежа Фейсбук. В столичния квартал „Люлин“ посред нощ е проникнал неизвестен мъж. Той е изнесъл оставен радиатор в междуетажното пространство.

„Този нещастен боклук днес ми открадна радиатора!,“ написа потърпевшата Anna Kurti.

Тя публикува снимки и видео на извършителя, заснети от камера за наблюдение.

Хора коментираха публикацията на жената в социалната мрежа. Една част от тях смятат, че радиаторът ще бъде върнат на вторични суровини срещу определена сума. Други са на мнение, че не трябва да се оставя нищо по общите стълбища и площадки.

„Правих основен ремонт и този голям радиатор нямаше как да го подмятам вкъщи, тъй като съм в напреднала бременност и не мога да помагам на съпруга ми да местим постоянно тежките неща. Да подчертая, че във входа не се краде между съседстки. Този боклук как се е шмугнал не ми го побира ума. Дано да си намери майстора!,“ допълва жената.

Ето как коментираха част от тях:

„E нема що... ще вземе 20 лв. за алумин.“

„Общите части са за всички, ако иска само един да ги ползва, трябва да плаща наем. Всичко оставено там, може да бъде изхвърлено. За колата се плащат данъци на община, вид наем. А за синя и зелена зона има наеми.“

„В Люлин всичко се краде. Не си оставяйте нищо в общите площи. По-добре радиатора да ви е в мазето. Иначе, тоя е пълен калъф и цървул, ясно е.“

„Продължавайте да вярвате, че ако си оставите едни 300/400 лв. във входа, ще бъдат подминавани.“

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук