Гръцката дирекция "Икономическа полиция" разби група за внос на химически разтворители от България за фалшификация на течни горива. Това съобщава "Труд".

По случая са арестувани трима българи (на 60, 32 и 19 г.) и срещу тях, както и срещу още осем други лица, са образувани преписки за нарушения на Националния митнически кодекс и законодателството относно регулирането на закупуването на продукти и предоставянето на услуги.

В рамките на полицейското разследване е установено, че конкретната група е внасяла химически разтворители от България, които е транспортирала до склад в област Западна Атика.

В рамките на този район химическите разтворители са прехвърляни в цистерни и след това материалът се озовавал в различни бензиностанции в Атика за фалшифициране на гориво.

За прикриване на незаконните химически разтворители е изградено специално електронно табло, което не позволява регистрацията им в системата за входно-изходни данни, наблюдавана от Независимата агенция за публични приходи, като по време на продажба на фалшиво контрабандно гориво, не са издадени предписаните данъчни документи.

След разследвания полицията е открила паркинг в район Агио Анаргири, където са били паркирани три автомобила.

Превозни средства са поставени под наблюдение, при което е установено, че едно от тях влиза в склад в район Аспропиргос, Атика, където се съхранявали и доставяли химическите разтворители. След това от паркинга в Агио Анаргири се прехвърляли в превозните средства и снабдявали бензиностанции в Атика.

Укритите данъци, мита и други такси се оценяват на 43 897,39 евро.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук