Арестуваха българина Пламен Петров в аржентинския град Ушуая за източване на банкови карти. Той е бил част от бандата на Алексей Коларов, с прякор „царят на хакерите“, Константин Кавраков и Марчел Пенчев, пише bg-voice.com.

44-годишният Петров е заловен в сряда на летището в Ушуая заедно с 25-годишната венецуелка Барбара Пантоха. Полицията е установила, че българина е използвал фалшиви банкови карти, за да пазарува в магазини в града за 200 000 песо, което е около 2034 долара. 

Двамата са се канели да заминат за Буенос Айрес. 

Разследването срещу Петров е започнало, след като банковата компания Red Link подала сигнал до полицията за поредица от измами с фалшиви банкови карти. Пламен Петров е познат на полицията, след като през 2011 г. е арестуван в Парагвай за подобни измами. Тогава той е заловен заедно с останалите трима от бандата за източване на банкови карти, сред които и на Бил Гейтс. При залавянето им в Парагвай полицията е иззела десетки фалшиви карти и почти 90 000 долара, изтеглени от банкомати. 

След като е освободен от Парагвай, Петров заминава за Аржентина и се установява близо до Буенос Айрес. Той няма никаква кредитна история или работно място. 

Полицейските доклади показват, че Пламен Петров е бил ръководител на „мега мрежа“ от фалшификатори на карти, която е разбита в САЩ и Европа през 2004 г.