Бургаският крими герой Николай Апостолов, по прякор Келемето, е сред арестуваните при спецакцята на полицията в ж.к. „Братя Миладинови“ преди седмица, когато бе ударена мащабна нарколаборатория. Това съобщава Флагман.бг.

Келемето е закопчан от служители на Първо РУ до вратата на апартамента на ул. „Места“ 40. 32-годишният бургазлия носел 12 опаковки с по 10 хапчета ефедрин, 2 л разредител и бутилка с кислол.

Апостолов е с дебело досие. Той има няколко присъди, основно за грабежи и кражби, лежал е в затвора.

При акцията ченгетата задържали и Деян Димитров-Дългия.

В апартамента на 35-годишния бургазлия са открити още прекурсори за производство на синтетична дрога - пико (бутилки с фосфорна киселина, натриева основа, разредители, кислол, толуол, червен фосфор, йод, две колби, термометър), както и електронна везна, с която дилърите разпределяли дозите.

Във фризера пък е намерена около половин кило кафеникава субстанция, реагирала при полевия наркотест на метамфетамин. Извършената експертиза обаче показала, че веществото е смесица на базата на натриева основа и калий, която също е прекурсор за готвене на пико.

По самите колби в апартамента също е имало остатъци от метамфетамин, разкриха още източници от разследването.

Келемето и Дългия са задържани за 24 часа, след което са освободени. Срещу тях ще бъдат повдигнати обвинения за държане на прекурсори за производство на синтетична дрога по 354а от Наказателния кодекс. Той предвижда присъда от 3 до 12 години затвор и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!