Грабител, извършил серия престъпления в Плевен, е задържан от криминалистите на Първо управление на МВР в града, съобщават от полицията. Той е 18 годишен от село Петърница, криминално проявен, но не осъждан. Разплитането на случая започнало вчера, когато след събрани достатъчно доказателства полицаите установили самоличността му.
 На 10 ноември около 18:35 часа на улица „Гренадирска” в Плевен той отнел от малолетен плевенчанин /12 годишен/ мобилен апарат „Нокиа”. На следващия ден – 11 ноември - около 13:35 часа той пресрещнал на улица „Алеко Константинов” в Плевен 12 -годишна от града и след като взел страха на момичето с нож и взел мобилен „Нокиа” с предплатена карта към М-Тел. На 11 ноември, също около 13:30 часа на улица „П. Хитов” в Плевен до жилищен блок той нападнал друго дете – 12- годишно, от същия град. След като му отправил заплахи с нож му издърпал мобилен апарат „Сони Ериксон” с предплатена Сим карта на М-Тел.
Трите мобилни апарата, ножа и облеклото, ползвани при извършване на деянията са открити и се съхраняват от полицията. Материалите за въоръжените грабежи са докладвани в прокуратурата. Образувано е досъдебно производство.
Допълнителна проверка изяснила, че същият младеж е извършил и грабеж на 4 ноември в района на водната каскада в центъра на Плевен. Тогава той пресрещнал 58- годишна плевенчанка с дете и след като я блъснал успял да задигне дамската й чанта, поставена на дръжките на детската количка. В чантата имало два мобилни телефона, свидетелство за управление на автомобил, сумата от 30 лева, лична карта и дамски принадлежности. Вещите, обект на кражбата, са в процес на установяване.
В полицейския арест на Второ управление на МВР в Плевен е задържан 18-годишният автор на престъпленията. /БЛИЦ