Затворникът Димитър Желязков -Очите, купоняса в нощта срещу неделя във фолклуба "Къщата на удоволствията" , открит часове преди това, съобщава "24 часа".
Появата му обаче съвсем не донесе удоволствие на шефа на полицията в Бургас Васил Едрев , който се засече в поморийската кръчма с Очите.
Димитър Желязков излежава присъда  като лидер на организирана престъпна банда за разпространение на наркотици.
Информацията, че вместо  в затвора той си е купил куверт за "Къщата на удоволствията" , бе потвърдена и от шефа на ОДП - Бургас. Едрев, който бе сред гостите на официалното откриване на атракциона от 7 заведения , посъветвал да се пита министерство на правосъдието за затворника-любител на чалгата.
"Не МВР определя режима за изтърпяване на присъдата от Желязков", каза полицейският шеф очевидно афектиран от внезапната поява на публично място на осъдения наркобос.
Желязков и придружаващите го мъже си платиха вход като редови посетители и бяха проверени за оръжие , казаха пред 24 часа от управата. Според персонала Очите не е демонстрирал присъствието си, държал се е като нормален клиент.
На 9 ноември шефът на затвора в Бургас Деян Костов не отговаряше на телефона си. Според близки на Очите несебърлията е бил в законен отпуск. Първото му пускане на свобода през лятото предизвика скандал, тъй като бе засечен на плажа в Слънчев бряг, макар че е имал разрешение само за Бургас. Това обаче не се потвърди. Пред "24 часа" Димитър Желязков заяви, че е прекарал няколко часа свобода в хотел "Аква" и в офиса на фирмата , където работи.
Желязков бе осъден на 4,5 години затвор в началото на годината. Присъдата е под минимума , тъй като той се съгласи на споразумение с прокуратурата, а съдът го одобри. /БЛИЦ