Близо 6 часа частен съдебен изпълнител въвежда нови собственици в имот, продаден на публичен търг. Мезонетът от 150 км.м в столичния кв. "Витоша" бил загубен след две ипотеки, но вътре се барикадирала бившата собственичка Станка Марангозова.

Преди 10 дни съдия-изпълнител уведомил вече бившите собственици, че ги чака принудително напускане. Те загубили жилището след 2 ипотеки. После то било продадено, а днес трябвало да влезе във владение новият собственик. Операцията обаче отнела над 6 часа.

Когато съдия изпълнителят стигнал до жилището, на вратата го чакали две момчета, препречили с телата си вратата. Казали, че чакат собственика. Два часа по-късно, след като получили протокол за предупреждение от полицията, момчетата се оттеглили. Тогава обаче станало ясно че масивната врата е заключена.

Намесил се ключар. В опити на ключарят да отвори минали още два часа. При барикадиралата се със стълба в жилището доскорошна собственичка, Станка Марангозова и приятеля й влязъл адвокатът на новия собственик, заедно със съдия изпълнителя. „Няма да ги пусна, защото си е мой”, казала Марангозова.

Самата тя признала, че е под домашен арест и затова нямала право, дори да иска да напуска жилището. В края на деня Станка Марангозова напуснала жилището, но с претенцията да търси правата си в съда.

Името на Марангозова нашумя миналата година, когато стана ясно, че е успяла да завлече дори и известния бизнесмен Румен Николов – Пашата.

Общата сума на щетите нанесени от Станка възлизали на около 28 милиона лева. В началото на ноември 2011 г. тя е арестувана от ДАНС и срещу нея е заведено разследване за измами и пране на пари. /БЛИЦ