Тялото на жена, изчезнала преди шест месеца, бе намерено в Стерлитамак, Русия. Преди да изчезне, тя писала на свой приятел, че е заминала на почивка в друг град, съобщи пресслужбата на МВР на Република Башкортостан.

В изоставен кладенец е открит трупът, завързан с тиксо и въжета. Тялото стояло там няколко месеца и започнало да се разлага.

За изчезването на жената е било докладвано на полицията от нейния брат през август 2020 г. Разследващите разговаряли с познатите на жената и установили, че преди да изчезне, тя е писала на приятел, че заминава за друг регион.

Служителите на реда проучиха стила на общуване на жената, нейните навици и стигнаха до заключението, че тя не може да извърши такъв спонтанен акт.

Разследващите предполагали, че жената може да е изчезнала поради работа - занимавала се е с продажба на дрехи и наемане на помещения. Оказа се, че е била убита от бизнесмен на 39-годишна възраст, с когото тя е договорила доставката на дрехи.

Той я удуши по време на кавга и завързал тялото й, след което го скрил в кладенец в покрайнините на града. Мъжът умишлено объркал детективите и от името на починалата писал на приятеля й, че уж заминава за друг град.

Нарушителят е задържан, той призна вината си. Образувано е наказателно дело.