Установен е 45-годишен полски гражданин, издирван от властите в Краков, съобщиха от МВР-Монтана. Операцията е на служители на ГДНП и техни колеги от ОДМВР-Монтана, в координация с ДМОС.


45-годишен полски гражданин е установен и задържан при операция на служители на Главната дирекция „Национална полиция" и техни колеги от Областната дирекция на МВР в Монтана. Действията са проведени на територията на областния град, където е установено, че пребивава мъжът, след получен сигнал за издирването му в Дирекция „Международно оперативно сътрудничество".


За издирването му има сигнал в Шенгенската информационна система. Той е търсен от властите в Полша по две досъдебни производства - за участие в организирана престъпна група за извършване на икономически престъпления и за отвличане и противозаконно държане на непълнолетно лице, за които има издадени две заповеди за арест.


При задържането полският гражданин попречил на полицейски служител от РУ Монтана да изпълни служебните си задължения, като оказал съпротива и опитал да се качи в лек автомобил с полска регистрация. По случая са уведомени компетентната прокуратура и ДМОС- МВР за предприемане на последващи действия по издадената му европейска заповед за арест.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук