Пътник в самолет на авиокомпанията TUI разплака и шокира останалите пасажери, след като се опита да започне водна битка на борда на височина от 12 000 метра. Toва предаде в."Мирър".

Шотландецът Джон Максуел бе арестуван, след като хвърлил вода по други пътници, седнали близо до него, включително деца.

За капак мъжът заплаши и кабинния екипаж, който се намеси в инцидента.

35-годишният шотландец се яви днес в съда, където му беше присъдена глоба в размер на 1200 паунда.

По време на кавгата по време на 9-часовия полет от Доминиканската република до Манчестър мъжът се изправил срещу двама стюарди на авиокомпаниите и казал: „Искате ли неприятности? Какъв ви е проблемът? Кои ****** сте вие, за да ми казвате какво да правя".
 Неговото скандално поведение разплакало децата на борда, а пилотът на самолета смятал да отклони самолета на 4 200 мили от Пунта Канта до най-близкото летище.

Но кабинният екипаж, подпомогнат от назначената полиция, в крайна сметка възпрепятствал Максуел, използвайки обезопасителен комплект, съхраняван на борда на самолета, за да се справи с проблемния пътник.

Шотландецът бил арестуван, когато самолетът, превозващ 343 пътници, включително 25 деца на възраст под 12 години и пет бебета, кацнал на летището в Манчестър.

Джон отрекъл да е бил пиян и твърдял, че има "заговор на пътниците срещу него".

Но в изявление стюардът на авиокомпанията Ричи Уорън каза: „Ужасното и агресивно поведение на г-н Максуел ме остави да се чувствам некомфортно и тревожно през целия полет. Той беше ясно под влиянието на нещо. Някои деца плачеха и това е първият път, когато трябваше да използвам ограничителите след 21 години работа".

Превод: БЛИЦ