На помощ в най-отговорната задача: да възпитаваме бъдещи възрастни, се притичва популярният мотивационен лектор и ментор – Райън Холидей, който събира 366 размисли „За родителството“ в новата си книга. 

            Авторът на бестселърите „Твоето его е врагът“, „Изкуството да бъдеш спокоен“, „Зовът на смелостта“, „Силата на самоконтрола“ и популярния блог за древното учение на стоицизма – The Daily Stoic – предлага на читателите по един полезен текст за размисъл за всеки ден от годината, който да служи като пристан в морето от въпроси и притеснения. 

Защото ако някой има нужда от стоицизъм, то това са родителите в ежедневната им задача да балансират работния и семейния си живот и да бъдат примерът, от който децата най-много се нуждаят.

Опирайки се на собствения си опит като баща на две деца, но и на множество положителни (а и няколко отрицателни) примери от живота на популярни исторически личности като Елизабет II, Марк Аврелий, Теодор Рузвелт, Сократ, Брус Спрингстийн и др., Райън Холидей изгражда „За родителството“ като сборник с медитации, който да се превърне в ежедневен навик и помощник на родителите в понякога невъзможната мисия да останат спокойни и уравновесени. 

Полезна както за вечно недоспалите нови родители, погълнати от огромния поток на информация, така и за родители на по-големи деца, „За родителството“ ни припомня, че правилният подход на възпитание винаги започва от нас самите – от изследването на собствените ни емоции и действия, самодисциплината и увереността ни. 

От тази книга читателите могат да почерпят идеи: 

  • Как да научат децата си да не бъдат предубедени;
  • Как да дават правилен пример за поведение;
  • Какво научават децата от начина, по който ние реагираме; 
  • Как да общуваме най-ефективно с тях. 

Написана с много внимание и разбиране към родителите, книгата на Райън Холидей ни припомня, че да бъдеш родител е много повече от биологичен процес. Това е ангажимент за цял живот, свързан с много саможертви и отдаденост, но най-вече – с любов. 

А най-добрият съвет „За родителството“ е на първо място ние самите да се стараем да бъдем добри хора.