Актьорът Евгени Будинов написа гневен пост по отношение на служебния министър на културата Велислав Минеков.

Поводът е Закона за филмовата индустрия и неизготвянето на правилник за неговото прилагане. Будинов припомня още, че Минеков дори не си беше дал труда да внесе някакви искания за културата при актуализацията на бюджета и благодарение единствено на ресорната комисия в Народното събрание се дадоха 16 милиона за културата.

Ето какво написа Евгени Будинов по темата:

МИНИСТЪР МИНЕКОВ Е НЕМОЖАЧ ИЛИ КАК СЕ СЪСИПВА КУЛТУРА ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА

За съжаление отново сме излъгани от служебния министър на културата – Велислав Минеков. Заради огромна некомпетентност и абсолютно безразличие към нас – хората на културата – все още не е внесен правилник за прилагане на Закона за филмовата индустрия, дори не е изготвен такъв и не е предложен за обществено обсъждане.

Въпреки усилията на толкова много хора, които участвахме в промяната на закона, преборихме се за историческото увеличение на бюджета за кино, на практика тази година ще бъде нулева за българското кино и за всички творци, които работят в него. Няма такъв срам! И всичко това се случва, защото имаме най-некадърното управление на Министерството на културата от много време насам.

Служебният министър беше забравил да внесе и предложение за актуализацията на бюджета за култура, но благодарение на Комисията по култура, въпреки министъра и неговата неадекватност, бяха гласувани допълнителни над 16 милиона лева.

И сега…помните ли, че още през май, с влизането си във властта Минеков заяви гръмко по всички медии, че за два месеца ще направи толкова, колкото не е направено за 10 години! Какво се случи??? Вчера, същият този министър заяви отново пред медиите, че съжалява, че няма право на дългосрочни решения и, че е трудно ,,за ден и за два да направиш нещо съществено“…

Толкова за обещанията! Започнаха оправдания и лъжи.

Мисля, че е крайно време да свалим доверието си към служебните лица, които управляват некадърно!

#отставкаминеков #минековенеможач #служебенминистър #версиитенарадев #няматакъвсрам