Диего Галдино ще пише роман с главна героиня българка. Това обяви пред българския си издател италианският писател при заминаването си от България.

Диего Галдино, автор на романтични истории и барист, гостува в страната ни по покана на ИК „Кръгозор“. Той направи турне в четири града – София, Велико Търново, Стара Загора и Пловдив.  Навсякъде беше посрещнат от почитателите си с голямо вълнение. Към събитията на различните места се присъединяваха и гости от съседни населени места. Разговорите за любовта, хубавото кафе и Рим – основни теми в романите на Галдино,  бяха изключително емоционални. „Един римлянин завладя България… с любов“ – възкликна на една от срещите очарована читателка.
 



Изненади очакваха писателя във всеки град. В София в Книжен център „Гринуич“ той се срещна със своя стара позната  – българка, която при пътуване до Рим специално е отишла в кафенето, където работи Диего Галдино, за да пие кафе, приготвено от него, и да получи автограф.

Във Велико Търново домакините от Регионална библиотека „П. Р. Славейков“ му подариха графика с изглед от града. В Стара Загора преводач по време на срещата в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ беше оперната певица Мария Клинчева, една от емблемите на старозагорската опера, живяла и работила дълго време в  Италия. Тя сподели, че всички италианци са оставяли много хубави спомени в живота й, но Диего е надминал всички. В Пловдив в книжарница „Хеликон – център“  възхитеният писател падна на колене в знак на благодарност пред дизайнерката на българските му корици и пожела занапред тя да изработва кориците на всичките му книги в Италия и по света.  Тук той помогна  и на една влюбена двойка да изразят с думи любовта помежду си.
 



Десет от най-запалените почитателки на Диего Галдино спечелиха възможността да се видят с писателя на специални събития в София и Велико Търново. По време на тези много емоционални лични срещи  той  приготви на дамите желаните от тях кафета. Във Велико Търново беше поздравен от една от гостенките с изпълнение на роял на хубава италианска музика.

Непосредствено преди отпътуването си Диего подари на една булка новата си книга  „В любовта винаги става така“ с  пожелание тя и любимият й да пазят огъня на любовта си вечен.  

„ Това пътуване е като една приказка. Завладях сърцата на много хора само защото им разказах лично колко много обичам да пиша, колко обичам Рим и колко обичам любовта.  Имал съм  представяния в Полша, Германия и Испания, но това, което ми се случва тук, е като сън с отворени очи,  сън, който не искам да свършва. България ми даде най-красивото и най-щастливото  литературно преживяване в живота ми. Връщам се в Италия по-силен и по-уверен като писател. И за пръв път се прибирам в Рим не защото ми липсва,  а защото трябва.“

„Да чуеш това от Диего Галдино, за когото Рим е първата и най-голяма любов, неговият живот, е наистина огромно признание“ – споделиха развълнуваните му издатели.
Думата, която писателят определи като символ на гостуването му, е „прегръдка“ . „За мен България е като едно човешко същество, което ме дари с голяма топла прегръдка.“