Книжното лято не би било същото без нов роман от Джени Хейл. Първите й книги, преведени на български език – „Обичай ме заради мен“ и „Коледни пожелания и бисквитени целувки“, излизат през 2017 година и бързо намират своето място в сърцата на читателите.

С новата си книга „Къща край Брега на светулките“ авторката ни кани отново да се насладим на това очарователно място и да се заредим с положителна енергия за едно вълшебно лято.
 
За книгата

За Сидни Флин имението „Звездна светлина“ е не само дом, но и убежище. Очарователното градче Бряг на светулките с тюркоазените води на океана и белите пясъци е идеалното място да започне нов живот.
Поне така си мисли, докато не среща Нейт Хендерсън.

Като тийнейджъри Сидни и Нейт са имали връзка. Но тя никога не си е представяла, че първата й любов ще приключи с репликата „Съжалявам. Махам се оттук“.

А сега мъжът, разбил сърцето й, се е завърнал. От обикновеното момче в неизменните тениска и джапанки няма и следа. На негово място пред Сидни застава успешен автор на песни в дизайнерски костюм. И я моли да му прости.
Изведнъж обаче любимото им градче е застрашено. Предприемачи изкупуват имоти, за да ги застроят. И Сидни се нуждае от помощ. А планът й да избягва Нейт се проваля.
 


 
Отзиви за „Къща край Брега на светулките“
 
Перфектното лятно четиво за всички, които искат да избягат за малко от сивото ежедневие...
Book Love
 
Влюбих се в тази история – от началото до самия край!
Simona’s Corner of Dreams
 
Обожавам тази книга! Докато четях, имах чувството, че се пренасям на плажа.
Reading Through the Looking Glass
 
Въздействащ роман за втория шанс в любовта.
Berit Talks Books

Поезия, написана в проза. Най-любимият ми роман от Джени Хейл до момента.
Book Reviews by Shalini
 
Ако обичате романтични истории и търсите разтоварващо четиво, това е вашата книга.
Roving Bookworming
 
 
За автора
 
Още в колежа приятел на Джени Хейл я уверява, че някой ден ще бъде известна писателка. Въпреки страстта си към четенето и разказването на истории, едва тогава тя се замисля върху идеята да пише романи.
Няколко години по-късно и след хиляди изписани думи Джени завършва първия си роман – стопляща сърцето история за приятелството, семейството и магията на любовта.
След седемнайсет издадени книги тя продължава да бъде вярна на собствения си стил – от книгите й лъхат уют, топлина и романтика. По два от коледните й романи Hallmark Channel заснема успешни филми, като адаптацията на „Коледни пожелания и бисквитени целувки“ печели в номинацията за вдъхновяваща телевизионна програма на наградите на Movieguide.
През 2020 г. Джени започва работа по собствен импринт Harpeth Road Press. Навлизайки в света на книгоиздаването, нейната цел е да участва активно във всеки етап от пътя на нейните книги до читателите. Така феновете й ще получават още повече романтични четива, излезли под характерното перо на писателката.
 
 
Интервю с Джени Хейл
 
- Как започнахте да пишете романтични истории? Има ли автори, които ви вдъхновяват?

- Винаги съм предпочитала истории с щастлив край и затова реших, че любовните романи са чудесен вариант за мен. В тийнейджърските ми години обичах да чета Даниел Стийл. И до днес обожавам книгите на Софи Кинсела и много се забавлявам със стила на Бил Брайсън. Но двете писателки, които ми помогнаха да осъзная, че и аз мога да се захвана с писане, бяха Джил Мансел и Хариет Еванс.
 
- Имате ли конкретен процес за генериране на идеи и изграждане на нов сюжет?

- Обикновено всичко се случва в колаборация с редактора ми. Първо коментираме различни варианти. След като стигнем до идея, с която сме съгласни, аз започвам да работя. Колкото до самия процес на писане, харесва ми да бъда обградена от хора – присъствието им и фоновият шум ме успокояват и ми помагат да се съсредоточа. А ако съм на ново място – като някое приятно кафене или красиво градче, това подпомага креативността ми. Понякога включвам тези места в книгите.

Идеите за истории, герои и ситуации идват при мен по всяко време и навсякъде – в магазина, по време на бейзболен мач, по време на разходка... Често се случва нещо да ми хрумне, когато съм в движение, и се налага да си го тананикам или мърморя, докато стигна до компютъра, за да го запиша.
 
- Как изглежда един работен ден на Джени Хейл?

- Обикновено първата ми работа сутрин е да си направя кафе и да прегледам имейлите от лондонския ми издател. По това време при тях е вече обяд, така че е важно навреме да отговоря на възникналите въпроси.
След това водя децата на училище и започвам работа по текста. Старая се да пиша около 1000–1500 думи на ден. Когато редактирам, се опитвам да отхвърля около 4000 думи на ден. Когато приключа с писането, отделям време за социалните мрежи, интервюта, документация, уебсайта, четене. Приключвам с работата, когато децата се приберат вкъщи, но след като заспят, се опитвам да отхвърля още някоя задача.
 
- Коя е любимата Ви част от писането на нова книга?

- Редактирането! При първата чернова само нахвърлям основната идея. По време на редактирането добавям дълбочина у персонажите и подробности в описанията, включвам забавни сцени. Понякога пиша финала на книгата чак  при редакцията, защото искам да бъде въздействащ, а за целта всички други парченца от пъзела трябва да са на мястото си.
 
- Има ли някакво погрешно схващане за романтичните книги, което искате да оборите?

- Струва ми се, че понякога хората смятат, че е лесно да се пишат романтични истории само защото ги причисляваме към леките, разтоварващи четива. Но всъщност работата по тях е много внимателен баланс между създаването на реалистични герои, които читателите да почувстват близки, и изграждането на вдъхновяваща и магична обстановка.
 
- Книгите Ви вече са бестселъри. Това кара ли Ви да чувствате по-голям натиск, когато започвате работа по нов проект?

- Всеки роман е уникално приключение за мен. Не мога да кажа, че писането на нова книга е по-трудно или по-лесно, просто е различно. А аз се старая да се наслаждавам и на хубавите моменти, и на трудностите при създаването на всяка история.