Две фондации „Перпериконе” и „Слънце”,  заедно с 8 художници: Иван Яхнаджиев, Румен Атанасов, Георги Паунов –Паунец, Мариета Конова, Андрей Каменов, Крум Пеев, Мара Латева и Людмила Марчева и със спонсорството на Винарна „Кастра Рубра” от Харманлийско, организират благотворителна изложба в полза на изявени със свое творчество  деца от SOS селища.

На 8 ноември  през целия ден  в галерия „Мара Латева”  на ул. „Г.С. Раковски” 62,  всеки може да избере картина  от Благотворителната изложба.  Тя  ще продължи и в следващите 20 дни.

Купувачите имат  шанс на големи отстъпки от цените да избират  картина за дома или офиса си,  а събраните пари ще  отидат за деца и младежи от SOS селища и за творците на изобразително изкуство.
 


Точно сега е времето за талантливите деца да получат  пари пред Нова година и да купят мечтаните си неща.

- Трябва да се обединяваме за такива красиви каузи и  приятели, и почитатели. Така  всички ще  получат по малко радост  в предновогодишните  оставащи дни – са  думите на художничката Мара Латева.

- Сред картините има  пейзажи от красиви места на България, има икони на наши светци,  пластични творби ...


Сред картините има и  няколко  с изображения  на наши български светилища – като Утробата, Кораба,  Цанков камък...Според легендите на  древните траки, когато се е влизало по пътечка в камерната зала на  светилище „Утробата”, там молитвите са изричани с много тих глас само от мъже, за да се измоли рожба...
 



Савка ЧОЛАКОВА, БЛИЦ