Малта е малка страна, но със своите храмове от каменната ера и величествени крепости, тя е дом на някои от най-важните културни съкровища на Европа.

От младостта си Агнес изпитва силна любов към този архипелаг в Средиземно море, където слънцето грее повече от 300 дни в годината и официалният език е английски, а мястото е рай не само за укриващите данъци.

Авторката ни разхожда из гордата столица Валета, пътуваме заедно във времето по алеите на Мдина и изследваме мистичните легенди на Гозо. Откриваме как малтийците мирно съчетават южноевропейските и ориенталските влияния в своята кухня и как надхитряват дявола с часовниците на църковната кула; какво представлява легендарният рицарски орден и защо известни режисьори намират идеалните кътчета за снимки точно тук.

Разгърнете страниците и се потопете в притегателната атмосфера на слънчева Малта!

Агнес Имхоф е родена през 1973 г. в Мюнхен и е учила философия, арабистика и религия. Тя е учен, преподавател и писател, автор на художествена и нехудожествена литература, както и на научни трудове. Говори много езици, сред които италиански, арабски и персийски. Омъжена е, с едно дете.