Този празник ни задължава да познаваме и уважаваме българското слово и българската национална култура и с гордост и със самочувствие да ги представяме пред света, написа в профила си във Фейсбук председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

От името на партията и от свое име той поздравява всички по повод 24 май – Денят на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Празник, по думите му, утвърдил се със своята тържественост като най-светлия, най-съкровения български празник, пренесъл възрожденския си дух през вековете, събрал в едно гордост и преклонение пред буквите, словото, просветата, културата и духовността.

На този ден изказваме благодарност към всички, които пазят културно-историческото наследство на България и го предават на младите поколения, отбеляза Карадайъ.

Според него в този тържествен ден с основание се гордеем с постиженията и всеотдайността на българските учители и преподаватели, които градят духовната крепост на писмеността, просветата и знанието.

На тях и на техните ученици пожелаваме с нестихваща жажда за знания да продължават смело напред, посочва той.

"Поклон пред всички вас – скъпи наши съвременни просветители, бъдете живи и здрави, с вдъхновение следвайте мечтите си и постигайте творчески успехи", пожелава Карадайъ.

Този празник ни задължава да познаваме и уважаваме българското слово и българската национална култура и с гордост и със самочувствие да ги представяме пред света, пише той.

По думите му с всички сили трябва да мислим и да работим за образованието, да превърнем читалищата, библиотеките, всички културни средища и училищата в по-желано място, където идните поколения с вдъхновение да продължат да съхраняват българските традиции и да градят по-добро бъдеще.

"В днешните времена на изпитания и превратности повече от всякога е нужно нашето единство и с нова вяра в силата на духа и в силата на общите усилия да се изправим пред проблемите и да решим кризите, за да съградим желаното настояще и бъдещето, което искаме да завещаем на децата на България", пише още Карадайъ.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук