„Неустоимо“ 6 – шестата самостоятелна изложба живопис на политика, бивш спортен министър и народен представител от ГЕРБ Красен Кралев, беше представена снощи в „Арт Галерия Нюанс“.

Художникът показа 30 нови картини, носещи отличителния му почерк: ярки багри, танц на цветове и светлини, пъстрота от фигурални елементи и изблик на оптимистични емоции, които са отражение на духовността, темперамента и творческите търсения на твореца.

 

 

 

„Няма да ви разказвам как съм рисувал, как съм започнал, това не е интересно. Но искам да знаете, че изкуството ми е изключително искрено. Аз смятам, че всеки трябва да се опитва да изрази себе си чрез изкуство – било чрез музика, поезия, изобразително изкуство.

Тази сфера, където има желание и енергия да изложи част от себе си“, каза Кралев на откриването.

 

 

30-те платна  са представени тематично в сериите „JP Universe“, „Memento Mori“, „Memento Vitae“, „Irresistible“, „Apperture“, „Vibrations“, „Gravity“, „Mystic“ и „Flowerfull“ и бяха посрещнати топло от публиката.

 

 

 

 

Творбите на художника традиционно се оценяват високо и от културните критици, а към днешна дата над 120 платна от автора са намерили своя нов дом.

 

 

 

 

 

 

Бързо много от картините намериха нов дом.

 

 

 

 

„Много съм щастлив, че част от картините вече намериха своя нов дом и ще бъдат част от вашия живот, защото това изкуство, което е част от мен, са моите емоции и светоусещане“, разкри Кралев.

 

 

 

 

Събитието беше уважено от представители на дипломатическите, политическите, медийните и спортните среди, както и от известни лица от медицината.

 

 

За да поздравят Кралев дойдоха негови колеги от парламентарната група на ГЕРБ, но и представители на други партии.

 

 

Сред гостите се забелязваха посланикът на Италия в България Н.Пр. Джузепина Дзара, Любен Дилов, проф. Костадин Ангелов, Деница Сачева, Николай Нанков, Тома Биков, Гроздан Караджов, Мирослав Севлиевски, политици, лекари, издатели, спортни дейци и други.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Няма да крия, че изкуството ми е помогнало да премина и оцелея през последните политически кризи, които също бяха част от моя живот в последните години. Рисуването съхранява личността ми такава, каквато е, защото цветовете и емоциите са част от същността ми. Това, че оценявате творчеството, ми ме прави изключително щастлив“, каза развълнуваният художник.

 

 

 

 

Художникът и собственик на галерия „Нюанс“ Лили Владимирова пожела на твореца да бъде все така вдъхновен и оптимистичен в гамите, в които работи.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Тези гами не са случайни. Той е видимо изключително радостен от живота и това се вижда в картините му. Те ще донесат радост, уют и топлина в домовете на тези, които ще станат новите им собственици“, каза тя.

 

 

 

 

 

 

Картините на Красен Кралев могат да бъдат разгледани до 14 юли в „Арт Галерия Нюанс“ в сърцето на столицата, на ул. „Иван Денкоглу“ 42.