С четири невероятни платна на Андрей Даниел ще участва в мащабна изложба бизнесменът Ники Младжов, член на Съюза на колекционерите в България. Експозицията в СГХГ ще представи творби на прочутия творец от различни периоди. 
„Спящата красавица“, сътворена от Андрей Даниел през 1993 г. е изпълнена с финес и предизвикателство, съвкупност от изискана еротика и вечния сблъсък на женското и мъжкото начало. Нежни създания привличат погледа с изящни линии на платното „Залцбургски капричии: Галантни Занимания“, създадено през 2015 г.

Година по-късно са нарисувани и другите две невероятни творби, с които Ники Младжов участва в експозицията – „Кейове в Монте Карло“ и „Петанг в Сен Тропе“. Четирите платна бяха избрани от екип на галерията за предстоящата изложба и  каталог, който ще представи невероятни произведения, създадени от Андрей Даниел.



Художникът бе близък с Ники Младжов, собственик на столичната галерия Нирвана, в която преди няколко години стотици хора се стекоха на грандиозна изложба на Андрей Даниел, обединила негови платна от различни епохи.

Андрей Даниел, който е един от съоснователите на групата за авангардно изкуство "Градът", напусна този свят преди повече от година. Картини на Андрей Даниел притежават колекционери от цял свят и културният елит на столицата с нетърпение очаква изложбата в СГХГ, за да може да се докосне до великолепието, създадено от истински майстор на живописта.