Неслучайно думичките „благодаря“, „моля“ и „извинявай“ се наричат вълшебни, защото всеки родител знае, че понякога само истинско чудо може да накара децата да ги изрекат. На помощ в това нелеко предизвикателство идва деветата книжка от поредицата „Полезни навици“ на проекта „Маргаритка“.

Създадена от сърцатите Яна Липованска и Виктория Величкова (Вики от „Мастило“), писателя Илия Деведжиев и художничката Веселка Велинова, „Маргаритка и вежливите думички“ повежда децата на шарено пътешествие, в което да си учтив е най-голямото вълшебство. 

Защо да се извиняваме? Защо да казваме „заповядай“ и „благодаря“, ако можем да минем и без тях?

Съобразена с детското мислене и интереси, „Маргаритка и вежливите думички“ е поучителна, но и много весела приказка, в която най-малките сред нас научават, че красивите думички крият истинска магия в себе си. Те могат да бъдат наш най-добър приятел, да разрешат всяка ситуация и да победят всеки лош герой.

А всяка игра е по-лесна и приятна, когато кажеш „извинявай“, „моля“ и „благодаря“!

По случай празника на детето екипът на „Маргаритка“, издателство „Сиела“ и маймунката Мънки канят всички малки приключенци да се присъединят към специално Мъпет шоу и Караоке на 4 и 5 юни 2022 г. от 16:30 ч. в парк-театър „Борисова градина“. Както винаги, ще има много песни, танци и забавление. Специални гости на събитието ще са маймунката Мънки и сапуненото шоу на Коля Китанов. Билети са необходими за всеки посетител, а повече информация и откъде могат да бъдат закупени може да намерите на страницата на събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/1542411926156462

А вежливите думички ще са най-използваните от всички по време на цялото шоу, защото в новата история за Биби и Мими една игра прераства в истинска караница и двамата бързо-бързо започват да си крещят груби думички.

Добре че са Бухалчето и Маргаритка, които решават да им покажат колко опасно може да бъде това, и ги отвеждат на приключение до Страната на вежливите думички. 

Там любимите ни герои ще се запознаят с великолепните Благодаря, Извинявай и Моля, но и с неприятните човечета от страната на Грубите думички Гадно и Тъпо. Ще разберат, че когато се карат, вежливите думички изчезват вдън земя и никой не може да ги намери. И ще открият, че двамата заедно са единствените, които могат да ги спасят. 

Още с появата си през 2016 г. проектът „Маргаритка“ се превърна в любим на хиляди родители и деца у нас. Чудатите истории, разказани в книжките, песничките и видеата от поредицата „Полезни навици“, имат за цел да превърнат наглед досадните всекидневни задачи в цветни приключения.

Други полезни книжки от поредицата са: „Маргаритка: Биби и Мими подреждат“, „Маргаритка: Заспиваме със Сънчо”, „Маргаритка и чистите зъбки“, „Мими и Биби отиват на море”, „Маргаритка: Биби и Мими на детска градина“, „Маргаритка и вкусната храна“, „Маргаритка и чистите ръце“ и „Маргаритка: Коледни вълшебства“.