След завършека на хитовата трилогия за Кало Змея, която завладя сърцата на хиляди млади читатели, талантливият писател Милен Хальов е готов с нова порция магични приключения, този път в сърцето на купона – „Студентски град“.

„Общежитие за чудовища“ ще се появи на 27 април на пазара, като дава началото на смайваща поредица, която добавя магия към едно от най-необикновените кътчета на София и напомня, че истинската сила на духа идва тогава, когато се осмелим да се качим в асансьора на собствените си страхове.

Деветнайсетгодишната Теа живее в сърцето на купона – „Студентски град“. Но тя нито е студентка, нито пък обитава който и да е от култовите блокове във вечно будния квартал в полите на Витоша, приютил младежи от цялата страна. 

Не, Теа живее в мистериозен блок без номер, който само на пръв поглед изглежда като всички останали. Изграден с могъща магия, той е убежище за митични създания и страшилища, които трябва да се крият от света. А самата Теа, единственият човек в общежитието за чудовища, притежава умението да управлява структурата на това тайнствено и вълшебно място.

Въпреки необикновеното си ежедневие, младото момиче се опитва да живее (горе-долу) нормално – да има социален живот и приятели, които дори не подозират колко странно е мястото, което Теа нарича свой дом. Но двата ѝ свята рязко се преплитат, когато под прозореца ѝ се появява ранен младеж и тя е принудена да го пусне в блока. След ураган от съмнения и емоции тайнственият непознат заживява сред създанията, но остава загадка какви точно сили притежава и колко е опасен. А и защо изобщо е дошъл в общежитието за чудовища?

Докато Теа търси отговорите на тези въпроси, се оказва въвлечена в поредното надиграване между лидера на блока – духа, който я е отгледал – и непокорните му обитатели. Смъртта пристига неканена зад вълшебните стени. Теа ще трябва да се изправи срещу човекоядец, върколак, коварни духове, изчадия от подземията и ще се сблъска с жестоко предателство, докато над блока надвисва сянката на опасен вампир от миналото... 

Да отпразнуваме появата на книгата на пазара малко след 18:30 ч. на 27 април, когато емблематичният бар Singles ще се превърне в  истинско „Общежитие за чудовища“!

Призовани на помощ ще бъдат бъбривите Цветомир Цанов и Орлин Милчев от подкаста 2&200, a магнетичната Климентина Фърцова ще се превърне в гласа на Теа, от който няма да може да се отърсите още дълго!

Линк към събитието може да откриете тук: https://www.facebook.com/events/610035997840221

Входът е свободен, а всякакви защитни средства против чудовища ще бъдат предоставени на първите смелчаци, осмелили се да прекрачат магичния свят на Милен Хальов!

Милен Хальов завършва Национално училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов” – Русе, където печели награди в областта на графиката и живописта.

Разказването на истории с думи и образи продължава да го вълнува и се насочва към специалност Анимационна режисура в НАТФИЗ. Дипломният му филм „Трафик” участва на множество фестивали у нас и в чужбина.

Именно анимацията става повод за първите му срещи с ученици. Първо започва да преподава в частен софийски колеж, а малко след това му предлагат и работа като учител по рисуване в 127 СУ „Иван Н. Денкоглу”. Успоредно с двете учебни заведения Милен завършва педагогика и се занимава с реклама.

През 2016 г. започва да преподава в частно училище. Страстта му да разказва истории се превръща в забавни видеа, с които преподава учебния материал. А с поредицата за момчето-змей и неговите приключения спечелва сърцата и на децата извън класната стая.