Почина популярният родопски изпълнител Кръстьо Баргански.

Животът му е белязан с песен. Кръстю Баргански е роден в село Широка лъка, в семейството на Мария и Стойо Баргански. Талантът му открил учителят по пеене в четвърто отделение Тодор Мурджев и веднага го включил в училищния хор. През 1960 г. семейството му се преселва в Смолян.

Първото участие на сцена пред многобройна публика на Кръстю Баргански е било на прочутия Роженски събор. След това сформира свой оркестър и следват многобройни участия на живо по ресторанти в системата на "Балкантурист" в Широка лъка, Пампорово, Смолян, пише СмолянБгвести.

Най-голямата школа за него била в оркестъра на Тодор Пичуров от Момчиловци. Заедно изкарали над 10 години и натрупал огромен репертоар, който му помогнал в следващите изяви с оркестрите „Младост“ на Иван Милев, „Дълбокоизворската група“ на Байрям Каев, „Славяни“ на Николай Трифонов и „Тракия“ на Иво Папазов.

Кръстю Баргански има регистрирани студийни записи с оркестър „Марица“ заедно с певицата Величка Гьорева и с оркестър „Кристал“ на Евгени Ковачев в студиото на Радио Пловдив.

"С голямо прискърбие! Напусна ни Легендата, Благия, Несравним Родопски Глас Кръстю Баргански! Изпълнител "легнал" на душата и сърцето ми! Остави диря, Приятелю, диря за нас и поколенията!!!! Скоро няма да мога да си пусна песните ти, на които заспивах като малка… Почивай в мир и пей, там, горе… Обичам те! Искрени съболезнования на близките!", написа в профила си във Фейсбук певицата Росица Пейчева.